... finom és nagyon forró. Mármint a kifli csücsök. Most este sikerült "megalkotnom" az alábbi "öszvér" kifliket. A szó szoros értelmében keverék kiflicskék.
Limara pékségéből hoztam a rozsos öreg tésztát, a mostanában felfedezett
Magyar ízek tárháza blogról pedig a kifli tészta alap receptjét. a formázás meg azt hiszem mindenki "köz kincse". bevallom még nem sütöttem soha kifli formátumú sütit, de azt hiszem most már a pozsonyi kifli sem lesz akadály
|
három felé osztva a tésztát méretben és formázásban is eltér sütés előtt
|
|
sülés után, (van aki kapott pár szem szotyit)
|
|
van benne anyag |
A formázásról annyit csak, hogy a tésztát három felé osztottam, gondolván, próba cseresznye. Az első adagot kerekre nyújtottam, kissé vékonykára. cikkekre vágtam és úgy tekertem fel. a második adaggal ugyan így jártam el, csak kicsit vastagabbra hagytam a tésztát. a harmadik adagot hosszúra nyújtottam és úgy tekertem fel. Az első módszer nem rossz csak könnyen kiszárad a tészta. A másik kettő is használható, de leginkább a harmadik mód a legjobb. A tésztába legközelebb picit több sót teszek, és valószínűleg inkább igazi vajat fogok beletenni. Mindent egybe vetve, most már kifliért sem kell a boltba mennem:)
Jó északát és kellemes szép hetet kívánok Mindenkinek!!
Látványos megújulás! Fiatalos és optimista blogkülső, gratulálok.
VálaszTörlésKedves Dóri! Köszönöm szépen az észrevételt!:-) Tudod az úgy szokott lenni, hogy ahova elkeveredek blogokra és olyan érzésem van, hogy "hazaértem" mármint a blogsablon pont olyan mint nálam, akkor szoktam keresni másik arculatot. ezt még nem láttam sehol. Sajna a tudásom még nem olyan fejlett, hogy sajátot tudjak csinálni, pedig egy nagyon sárga nagyon napraforgós.... hát az nagyon bejönne
TörlésSzia!
VálaszTörlésAjánlani szeretném számodra az új blogom:
http://recept-tura.blogspot.hu/
ha tetszik,akkor szívesen látlak olvasóim,követőim között :)