Oldalak

2011. március 17., csütörtök

Töltött batyuk Citromhab után szabadon

Maradék feldolgozás

Ma valami csoda finomat sikerült alkotnom a konyhában. Nemrégiben http://citromhab.blogspot.com/ benevezett Autumn http://kutyaeskonyha.blogspot.com/2011/02/online-vacsoracsata-indul-jatek.html versenyére a töltött batyu- val. nos ezt az receptet nagyon pici átalakítással ma megsütöttem. Nagyon finom lett.  Annyi volt a változtatás, hogy volt egy fél pohár frissföl a hűtőben, azt belecsempésztem a tésztába ami 50dkg liszt egy tojás 2dkg vaj egy csapott ek só 2dkg élesztő kevés tej pici cukorból állt. Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felélesztettem majd a hozzávalókat összegyúrtam, hagytam jól megkelni majd 15 gombócra daraboltam a tésztát. Összeállítottam a tölteléket: no ide aztán sokminden belefért. Maradék sonka, vöröshagyma lilahagyma, füstöltsajt, karikára vágott tömlős sajt, maradék trapistasajt, 2karika szalámi. egy tálban mindezt összekutyultam és a kerekre nyújtott tésztalapocskákra kupacoltam és kis batyukat csináltam. egy tojást használtam a batyuk lekenésére, majd előmelegített sütőben kb 200fokon megsütöttem.. nagyon jól sikerült. legközelebb édes töltelékkel is meg fogom próbálni

Nálatok hogy megy a maradék feldolgozása???

11 megjegyzés:

  1. Itt vagyok és Húú! Nagyon jók lettek ezek a batyuk! Tényleg változatosan lehet készíteni mindenfélét belepakolva!
    Andicsek! A maradékból maradt maradék? Mert azt akkor kééééreeeeem :))))))

    VálaszTörlés
  2. hihihi ez nagyon jó:) adok persze:) bár határeset, mert nagynövésű utódom épp most ért haza és magaelé vette a maradékot:)

    VálaszTörlés
  3. Hú, ezek nagyon szépek lettek! Nekem is ki kéne próbálnom!

    VálaszTörlés
  4. Erinacea azthittem, hogy nagyon nehéz lesz,de a végére belejöttem, a napokban túrótöltelékkel is megcsinálom, másnapra is puha maradt a tésztája, annak a kettő darabnak..:)
    NelliAzthittem, hogy nem is fog hasonlítani az eredetihez, de majdnem sikerült:) végül is eddig nagyon kelttésztát sem csináltam, nemhogy még "cifrázatost" is.

    VálaszTörlés
  5. A sok gyerekem miatt folyton főznöm kell, én amúgy ellennék harmaton és napfényen. Egyébként szeretek főzni, ha nem válogatnak. Maradék nálunk nem nagyon marad, ha mégis, akkor lefagyasztom, ha lehet, jól jön az a "mautálokfőzni" napokon :-D
    Ha nem lehet fagyasztani, mert olyan, akkor jön jól a kutya!(egyébként a kutya rendesen kap enni minden nap!)
    Mostantól pedig figyelni foglak, ha már Csepel-szigeti vagy Te is! És különben is, jókat főzöl!

    VálaszTörlés
  6. Ancsika légy üdvözölve itt nálam:) Nekem kettő van gyerekileg bár a nagyobb már felnőtt a kicsi (14) se nem húsos se nem tésztás se nem... nemistudom. Én is főzök mindennap, csak nem minden fotogén:) de mióta blogolok azóta valahogy "másképp" főzök. a család már kórusban kérdezi hogy "lefényképezted már, hogy nekifoghassunk?'.. jó buli
    azt nem árultad el, hogy merre laksz!:) ja és egyébként varrni is próbálok .szándékom szerint hozom majd ide is ami sikeredik!:)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörűek lettek gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Szeretnélek meghívni és blogos barátaidat is!

    http://kreativ-maranna.blogspot.com/2011/03/gyertek-velem-jatszani.html

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok! Gyönyörűek lettek!!!

    VálaszTörlés