Oldalak

2012. március 5., hétfő

Kétségeim támadtak...

... azzal kapcsolatban, hogy akkor most mit csináljak? Akik velem tartottak idáig, tudják, hogy pálya választás és iskola választás előtt alatt állunk. ma voltunk a második iskolában  motivációs beszélgetésen. Sokkal felszabadultabban és nem utolsó sorban mosolyogva jött ki a Gyermek a beszélgetésről. A két Tanár nő (a nagy T betű ez esetben nem véletlen) egymást bökdösve mutogatták  az ellenőrző könyvben felbukkanó igazgatói és osztály főnöki dicsérőket. 10 percnyi faggatódzás után mosolyogva búcsúztak el Annától. A többi már nem rajtunk múlik. Szerdán megyünk a harmadik iskolába ami egy 2. éve működő sima humán gimnázium. Előnye, hogy előző lakóhelyünkön van, 20 km a távolság, a család háromnegyede ott lakik. Érettségit ad ugye, ami elég a továbblépésre viszont ugye nincs rend védelmi alap képzés. Ahol ma voltunk az egy sport szakos iskola de a mi szakunkat (rend védelem) konkrétan nem érinti. Az első helyen lévő iskola pedig ugye a kedvenc amiben bíztunk ugyan, de egy szerencsétlen megjegyzés miatt "kiesett a pikszisből" Azt el kell mondanom, ha ide megy a Gyermek fél8-kor kezdődik a tanítás(gőzöm sincs miért jó ez) 1 órával korábban kell kelnie, mint a másik két helyen. Persze meg kell várni a harmadik helyet. Aztán várni az eredményeket. Azért ha valakinek van ismerete a Than Károly illetve a Telepy Károly gimnáziumokról Budapest illetve a Hunyadi Mátyás Gimnáziumról Halásztelek kérlek ne kíméljetek, adjátok át az infót, hátha könnyebb lesz a döntés. Köszönöm'


4 megjegyzés:

  1. ezt most nem értem...anno úgy volt, hogy, ha felvettek az 1. helyre, oda kell menned, ha nem, mehetsz a másodikra, ha oda sem vesznek fel, akkor a harmadikra fogsz járni. most még utólag is válogathatsz?

    VálaszTörlés
  2. Igen így van. Ha megvan a lista, hogy több helyre felvették és mondjuk megváltozott a gondolat, hogy nem az első hely a nyerő, akkor jelezni kell 15. e után és akkor a választott helyre kell beiratkozni. Anno a fiamat mindhárom helyre felvették. Országosan egy nap volt a beiratkozás. Akkor nem kellett átjelentkezni.

    VálaszTörlés
  3. A szerény véleményem, hogy mindegy, egyik sem ad olyan szakmát amivel érettségi után el lehet helyezkedni, vagy tovább kell lépni egyetem főiskola, vagy mindenképpen kell szerezni egy OKJ-s képesítést, mert akkor mehet a gyermek a Burger Kings-be (mi így jártunk), vagy elkapja a gépszíj és valamelyik nagy szolgáltatónál vállalkozói igazolvány kiváltása mellett tépheti a száját a jónépnek, hogy váltson szolgáltatót. A jobbik eset, ha mindezt telefonon kell tenni, a rosszabbik, ha esőben sárban gyalogolva, és kopogtatva..... A BK nem egy leányálom az én lányomnak kb 4 hónap után úgy kiment a térde a helyéről, hogy három hét betegácsi után döntött a felmondás mellett. Most egy másik szép cégnél veri a pénztárgépet és végzi (az egyébként érettségit és középszintű angol nyelvvizsgával egyenértékű felsőszintű angol nyelvi érettségivel és egy közgáz sulis érettségivel rendelkezve) az OKJ-s idegen nyelvi titkárképzőt, hogy jusson valamire. De az is lehet, hogy még egy pár OKJ-s-t is el kell végezni mert a fősuli az még nagyobb humbuk, abból olyat kell választani ami nagyon nagy hiányszakma... Puszi, sok sikert és ha már vacsorát ad a családjának a gyermek az nagyon jó jel.
    Mariann voltam.

    VálaszTörlés
  4. Mariann!! Bocsáss meg nekem . mi az a BK? nem könnyű a téma. Bár Gyermeknekmásfél éve konkretice határozott elképzelése van arről. hogy kutyás rendőr lesz. Tehát: az első két iskolában (Than. Telepy) van rendvédelmi képzés. Namármost e kettő iskola után mehetne Adyligetre ahol van a rendvédelmi szakközép ami így kettő éves. Ha azt elvégzi akkor már rendőr. onnan a rendőrtisztire vagy tanfolyamok útján alúlról kűzdhet, kutyakiképző illetve kutyával dolgozó rendőrként. nem nagyon tudok más szakmát elképzelni sem Annának. ha belegondolsz a BM nek van jövöje. Kérdeztem olyan rendőrt aki kutyás: ő azt mondta hogy van kereslet kutyás rendőrlányokra. nem csak pesten hanem környékén illetve határ vagy bárhol. ez mellett még terápiás kutyás is lehet. szóval talán erre lehet alapozni

    VálaszTörlés