Oldalak

2012. február 12., vasárnap

Ma határozottan...

... "hőség" volt mifelénk. Fel illetve le .... szóval  attól függ, hogy honnan nézzük a hőmérő higany szála mozgását egészen mínusz 3! fokig . Mint mindenfelé nálunk is igen hidegek vannak azt hiszem ezzel nem mondtam újdonságot. Éjszakánként nem volt ritka a 15-17 fok. Ja és a hó. A falu 2 egész fő utcáján ugyan látszik az aszfalt, de keskenyebb jóval az úttest mint a hó mentes évszakokban. A mellék utakon egyszer talán elment a traktor leeresztett lapáttal, de másodjára már csak elviharzott, de tolni nem tolt le az útról semmit. Lehet, hogy csak a kilométerre ment, nem tudom. Nem tudom mások hogy vannak vele ( illetve dehogynem ) én féltem az autómat. Nem is kicsit. Mostanában nem szeretném karosszériáztatni (bár volna rajta mit molyolni) . Szóval ma kétszer mentem oda-vissza a másik faluba ahol szintén keskenyek az utak egyénként is, most pedig még szűkebb a hely. Jó esetben egy kerékkel lehúzódva két autó elfér egymás mellett, de a "tükörpacsit" kockáztatja aki nem megy arrébb. Szóval ha a közlekedő ember látja a helyzetet és gondol a pénztárcájára akkor lehúzódik. Sajnos (vagy nem) ez többnyire én vagyok. Számtalanszor előfordul, hogy a szembejövő többnyire hímnemű egyed nem hogy lassít vagy lehúzódik hanem még a pofámba is röhög, mert én van, hogy meg is állok mert érzékelem, hogy a szembejövő fél nem tesz semmit. Aki évek óta vezet és van egy kicsi beleérző képessége az szerintem látja a másik viselkedését előre is. Szóval ma bekeményítettem, és nem mentem arrébb, csak pont egy kicsit (megjegyzem olyan jött velem szembe aki máskor se nem lassít se nem érzékeli, hogy nem ő van egyedül az utakon.) Ráadásul gyalogosok szánkóval gyerekkel nehezítve a terepet. Az "én gyalogosaim" arrébb álltak elengedtek az Ő gyalogosai pedig maradtak az úton és még  dudáját sem félt használni. És most rajtam volt a arcbamosolygás sora. Nem vagyok egy bosszúálló de most jólesett, hogy meg is kérdeztem az egyedtől, hogy "sietnénk, sietnénk?"
Viszont ebbe a nyamvadt szmogriadós időben láttam egy kis napsütést. Bágyadt volt és erőtlen, meg egy kicsit homályos de sütött.
Úgy néz ki, hogy holnap műtik Kicsifiam sérvét a János kórházban. Bízzunk az orvos tudományban!!!:)

5 megjegyzés:

  1. Gondolok a fiadra holnap. :)
    Vezetni nem tudok, de sűrűn bólogattam, ahogy olvastam a történetet,mert azért az anyósülésről is ismerős a helyzet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dius! köszönöm! Én ha az anyósölésen ülök, akkor lapítok- bevallom félek, mert aki vezet vagány helyzetbe belemenő, forgalommal suhanó lendületes módon vezet. én meg inkább óvatos vagyok.

      Törlés
  2. nálunk mínusz egy volt ma - aztán mostanra jött öt centi hó, és nem tudom még, hol a vége. Vezetés... hát igen, az ilyen bunkókat én sem birom. szóval abszolut megérdemelte, te meg jól tetted, amit tettél, és nyugodtan érezheted magad jól miatta. holnap nekem is el kellene indulnom, hát ilyen időben nem sok kedvem van..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a megerősítést! kicsit tartottam tőle, hogy elítélhetően viselkedtem. Nagyon vigyázz magadra holnap, pláne ha "utánfutóval" mész!:)

      Törlés
    2. Én bicajjal mentem, talán ezen másfajta emberek ülnek, mint az autóban, mert amikor szembejött valaki, mindketten(!) leszálltunk, összemosolyogtunk és eltoltuk egymás mellett a kerékpárt, majd ott újra felszálltunk. Jólesett.

      Törlés