Oldalak

2011. október 18., kedd

Nem szoktam...

...segítséget kérni, de most még is megteszem. Szóval pálya választás előtt állunk. Egyenlőre úgy néz ki, hogy megtaláltuk álmaink iskoláját, de hát ugye tudjuk ez még elég kevés a boldoguláshoz. Nos rendszeresen látogatom az iskola honlapját, ahol korrekt tájékoztatást adnak minden kérdésre. Nos remek kezdeményezésnek találom, hogy a 7.es és 8.-os tanulóknak pályázatot hirdetnek. A hetedikeseknek európai országokról kell rajzokat készíteni. A nyolcadikosoknak a világ  fővárosairól tesznek fel kicsit sem könnyű kérdéseket. Ma már ugye a Google és a komplett internet a barátunk, sőt a a földrajzot tanító Tanárnő Kata néni és Leányom fejlesztő segítő Tanárnénije Marika néni sem tudja minden kérdésre a választ, de jól állunk a feladat lap elkészítésével, amit majd az iskola nyílt nap sorozatának befejező napján fognak kiértékelni és díjazni. ...és hát  ha lehetőség van plusz pontot szerezni, miért ne tegyük meg ugye:)
és akkor következzen a kérdés:
8……………………….. fővárosa ………………………………… az indiai óceán partját kísérő síkságon és a mögötte emelkedő korallmészkő teraszon fekszik, a Kuraszim és a Mzenga folyócska torkolatánál
Szóval ha valaki tudja a választ, nagyon kérem, ne tartsa vissza magát és mondja meg illetve írja le nekem a jó választ, hátha sikerül könnyen(könnyebben) az a fránya felvételi az iskolába

előre is köszönöm ha valaki veszi a fáradságot és megtalálja a megoldást!
köszönöm
Andicsek

 u.i.: persze volt már kézben néhány atlasz térkép és google kereső szó, de valahogy  elbújt a megoldás...

9 megjegyzés:

  1. ez tényleg jól elbújt... ott tartok, hogy Mzenga egy létező város (kis) Tanzániában... tuti a közelben lesz.

    VálaszTörlés
  2. Der es Salaam Tanzánia fővárosa. 1986-os A VILÁG FŐVÁROSAI című könyvben találtam.

    VálaszTörlés
  3. én már azt hittem, hogy elírás a feladatlapban. Azt terveztem, hogy holnap felhívom a sulit, hogy nem így van e? akkor ezekszerint inkább csendben maradok. ma hárman böngésztünk egy 600oldalas atlaszt, de még idáig sem jutottunk el... de ha így haladunk, akkor meglesz!!!:))

    VálaszTörlés
  4. Itt bővebben írok róla. A Tanzániai Egyesült Köztársaság fővárosa az Indiai-óceán partját kísérő síkságon és a mögötte emelkedő korallmészkő teraszon fekszik, a Kuraszim és a Mzenga folyócska torkolatánál. Ezt a fenti könyvből idéztem. Tényleg Tanzániában van!:) Azért Andi keress rá, hogy pontos-e most is ez, mert 86-os könyvből van.

    VálaszTörlés
  5. Hát szóhoz sem jutok!!! de komolyan! tényleg nagyon nagyon köszönöm!!!! Az atlaszban amit böngészek a két folyóról szó sincs, tehát esélytelen lett volna megtalálni. Eddigi életemből kimaradtak még a lexikonok és egyéb okos könyvek. nem nagy dicsőség tudom. de tényleg nagyon hálás vagyok! köszönöm. ma nagyon csúf dolog történt velem, ami azt hiszem napokba fog telni mire megemésztem, de ez, hogy ekkora segítséget kaptam Tőletek, egy kicsit kisimítja a lelkemet amit ma nagyon megnyomorgattak... nem tudom áldozzak e rá posztot. félek,hogy visszhang lenne belőle a faluban. ámbár én nem vagyok bűnös. csak az a baj, hogy a hír már a faluban lehet...
    szóval mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget!!!

    VálaszTörlés
  6. Andi örültem, hogy segíthettem. A blog azért van, hogy kiírjuk magunkból örömünket és bánatunkat. Szerintem oszd meg azt ami veled történt. :)
    Nagyon szép napot kívánok! :)

    VálaszTörlés
  7. hmmm...közben én is eddig jutottam, hogy Tanzánia, csak elment vala a netem.
    örülök, hogy kaptál segítséget

    VálaszTörlés
  8. örülök, hogy meglett:) ezek a földrajztanárok milyen viccesek....

    VálaszTörlés
  9. Hát még én hogy örültem! Végül is gondolom az a cél, hogy időbe teljen, mire megtalálja a keresett célt a gyermek és az anyukája. Ha lesz a suliban a nyílt hét akkor értékelnek, jutalmaznak. És nagyon remélem, hogy a felvételi elbírálásnál fognak emlékezni a nevünke!:) Ha van valakinek ismerőse a Than Károly ökoiskolában kéretik tegye fel a kezét!:)
    Mégegyszer köszönö szépen, hogy időt szakítottatok a keresésre!:)
    andicsek

    VálaszTörlés