Oldalak

2011. július 4., hétfő

Főztem is...

...meg sütöttem is mostanában, de bevallom őszintén, blogot írni nem nagyon volt kedvem. Ma azonban egy nagyon finom süteményt sikerült sütnöm. Mivel a kertemben van két nagy bokor rebarbara, így nem volt kétséges, hogy ebből készül a csoda süti. http://zsanuaria.blogspot.com/2011/06/sargabarackos-piskota.html volt az alap ötlet. Elkészítettem a leírása alapján a masszát majd a tetejét megszórtam a  kb 60dkg picire vágott rebarbarát a kb40 dkg meggyel és megsütöttem. Meg kell mondjam: nagyon finomra sikeredett. Aki még nem evett rebarbarát annak javaslom, ne féljen tőle, mert nagyon finom. Szóval a süti jól sikerült, ha tehetitek próbáljátok ki!!!
Anikó!: köszönöm a receptet! Megtartom!!!

ez a most készült meggyes rebarbarás süti
ez pedig a múlt héten készült csak rebarbarával

a hét folyamán fogok csinálni narancsos rebarbi befőttet. Arról is fogok hozni képet és receptet.

9 megjegyzés:

  1. valamiért meg voltam győződve róla, hogy a rebarbara piros.... honnan vettem?!

    VálaszTörlés
  2. Újságíró: mert van piros rebarbi, meg zöld rebarbi. Az enyém a bokron piros is de leszedem, megpucolom és zöld. Szerintem különböző fajta lehet a piros meg a zöld, de ízre ugyanolyan.

    VálaszTörlés
  3. A szára töve szokott piros lenni a rebarbarának.
    Nem tudom, milyen narancsos rebarbaralekvárt csinálsz, de én tavaly csináltam, frissen finom is volt, de tavasszal amit kibontottam belőle, nagyon kesernyés íze volt. Szerintem a narancshéjtól. Pedig előtte napokig ázott hideg vízben a héj. Szóval óvatosan. :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kikocs! úgy terveztem a narancsos rebarbit, hogy megpucolom a narancsot a fehér héját is amennyire lehet leszedem és egyforma kockákra vágom a rebarbival és szirupot csinálok abban előfőzöm a gyümölcsöt és szárazdunsztba teszem.egy kis fahéj meg szegfűszeg társaságában. tehát nem annyira lekvár lesz hanem kompót szerű amit esetleg süti tetejére is lehet tenni. Amúgy köszönöm az ötletet!

    VálaszTörlés
  5. Andicsek, nagyon örülök, hogy az én receptemet választottad és ízlik, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, könnyű, eteti magát:-))))
    A rebarbarát én most először próbáltam ki, lekvárt főztem simán cukorral belőle, nagyon finom lett, most próbálok ismerősöktől tövet, hajtást, gumót /nem tudom milyen/ szerezni, hogy nekem is legyen a kertben, mert szívesen felhasználnám kompótnak, sütikbe, mert nagyon ízlik. Amit vettem a piacon, egy köteget az is piros volt, amikor meghámoztam zöld lett:-))))

    VálaszTörlés
  6. Kár, hogy nem laksz közelebb, itt "egyesek" megőrülnek a rebarbaráért :), biztos piacod lenne.
    Tényleg, én is csak pirosban láttam még.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Lányok! Ősszel szét kellene szedni a bokrokat, ha éreztek hozzá kedvet- el is lehet jönni egy két kis tőért! Anikó Te pesten is vagy akkor onnan el tudsz jönni esetleg, Medóra postán is lehet küldeni növényt, lehet, hogy másnap már oda is érne! Írtam is neked, hogy elküldöm, ha akarod a masszírozós tappancsot!!:)

    VálaszTörlés
  8. Szia Andi!
    Olvastam nálam a bejegyzésed, mégis milyen féle-fajta zabostarisznyára gondolsz? Valami konkrétum? írj légyszi egy részletesebb leírást a haniko974@gmail.com címemre, bár nem vagyok táska fanatikus, de megpróbálhatom a szabásmintát összehozni, el is küldöm neked, ha sikerül :-)))
    puszka

    VálaszTörlés
  9. Andi!
    Tönkre ment a számítógépem, sajna most is a könyvtárból kell írnom. Itt pedig nem tudom megnyitni a gmail-fiókom, el vagyok veszve!
    Most nem tudom mit írtál az emailemre, ha lehet mégiscsak nálam hagy egy bejegyzést, mert ide a blogspotra be tudok lépni! Köszike!

    VálaszTörlés