Oldalak

2011. július 17., vasárnap

Egy egyszerű blogbejegyzéssel...

... akartam tegnap jelentkezni, mert már ezt is régen tettem. De aztán olyan dolog történt, amin mostanáig gondolkodtam, hogy közzétegyem -e, vagy mégse. Végül is úgy döntöttem, hogy leírom a történteket, hátha más is tanul belőlük.
   Szóval tegnap került megrendezésre a 3. unoka testvér találkozó az izsáki erdőben. Anyósom rokonai találták ki ezt a rendezvényt, mert a család ezen része leginkább temetésen találkozik, esküvőn már ritkábban mert ugye oda is egyre szűkebb kör kerül meghívásra. Ilyenkor viszont mulatság jellege van a találkozásnak. Első alkalommal a gyerekeknek volt lepény evő verseny, meg hasonló játékok. Tavaly Norbi a ló volt a nap fény pontja aki körbe-körbe rótta a köröket a kisebb és nagyobb uncsitesókkal a hátán. Nos már ez is hiányzott. Ellenben a bográcsban főtt egyszerű paprikás krumpli uborkával és friss puha kenyérrel feledtette a régebbi élményeket. A 36 felnőtt és a tizenvalahány 12hetestől a 16 éves korú rokonság azt hiszem jól érezte magát a rekkenő hőség ellenére is.
ebéd utáni szieszta

aprók játéka
rég nem látott rokon ifjúság beszélget

generációk követik egymást
Jól sikerült a találkozó-köszönet a szervezőknek!!!

  És a következő lépés.
hazaérkezés után állatok ellátása , vacsora, fürdés és bevonultunk a tv. elé. Már azt hiszem, aludtam is egy keveset amikor (azt hittem-petárda robbanásra)puska ropogás szerű durranásra és a szomszéd asszony éles hangjára ébredtem, azt sem tudtam hol vagyok  Nagyon kiabált, a fiamat hívta és kiabált. hogy tűz van. Mire észhez tértem, a férjem már kint volt. A fiam már húzta a slagot,  a lányom kezében fazékban víz,  fiam barátnője a porral oltóval küzdött, de a műhely is be volt zárva, alig találtuk a kulcsot. Szóval pánik volt, de úrrá lettünk rajta. Mire észbe kaptam, a szomszéd és a fia slagot átdobva a kerítésen segítettek oltani a tüzet ami olyan erővel égett, hogy felmerült a tűzoltók hívása. de aztán a három ezer éves porral oltó meg a több vödör víz és a jó szándék és az összefogás segített. majd egy órai küzdés után tűz és parázs mentes övezetté nyilvánítottuk a terepet. És hogy mi történt? Gyűjtögetünk. lehetőleg mindent.papírt, fát, vasat, rezet, mert valami mindég jó lesz valamire, mert hogy valami mindig kell valahova Évek óta ami össze jön higitók lakkok lemosók stb. Nos a múltkor elkezdtük egy irányba hordani a szelektíven kezelendő anyagokat, hogy majd alkalom adtán konténert hozatunk, valamint veszélyes hulladékot az arra alkalmas helyre szállítjuk. A vegyszeres ládára rárakódtak a munkahelyről elhozott kartonpapírok(ami kb. 2méter magasan állt.)
   A nyári meleg betett a kupacnak, gondolom a gőzök gázok reakcióba léptek egymással és hát ugye a papír gyúlékony anyag. Szóval jó lecke volt. és ugye jött egy csomó ha. Ha nem jövünk haza, ha nincs poroltó, ha nincs segítség. és a többi ha: átterjed a több tonna hasáb fára, vagy a ház tető szerkezetére vagy HA egyedül vagyok itthon. na akkor aztán tényleg ha lett volna.bár akkor ha nem pánikolok be akkor eszembe jut hívni a tűzoltókat... és  és és. szóval nem is akarok már bele sem gondolni. Nem hibáztatok senkit sem, hiszen együtt építjük és romboljuk a körülöttünk lévő világot. Jó lecke volt,. Porral oltó cseréje,(az autókban is kellene lennie) átjárhatóság, lomok eltüntetése, .ja és konténer hozatása holnapra, romok eltakarítása céljából.
ott az utánfutó tetején és a romhalmaz helyén 2 méter papírkupac volt

nem egészen 2 méter volt a tűz és a házunk között. Az első ablak be is repedt

elvileg ez álló kép. A tűz erejére jellemző, hogy a pala elpárolgott
szegény kenyérpirító mit érezhetett.... (ez vicc volt)


És a jól megszokott kérdés: Nálatok van felhalmozott ez meg az? Meg ami még kellhet valamire?

3 megjegyzés:

  1. még 'olcsón' megúsztátok - tényleg jobb vigyázni az ilyesmivel...

    VálaszTörlés
  2. hú, car ügy, de ahhoz képest tényleg happy end a vége.
    és igen, ezmegazbisszembassz van itt is, de tudomásom szerint a hőségre ennyire reagáló anyag nincs. bár ki tudja.

    VálaszTörlés
  3. Ez borzasztó! Szerencsések vagytok, hogy ennyivel megúsztátok, meg köszönet a szomszédoknak a segítségért!

    VálaszTörlés