Oldalak

2011. március 2., szerda

Online vacsoracsata


Tavaly decemberben férjemmel elutaztunk pár napra Szoboszlóra. Vittük magunkkal a laptopot is és hideg lévén esténként a neten bóklásztam. Addig egyetlen blogot sem olvastam, a gasztroblogról azt sem tudtam, hogy eszik e vagy isszák. Akkor találtam meg Autumn blogját a Kutya és konyhát aki ezt az OVCS. -t meghírdette. szabályok itt. Azóta persze rengeteg blogot olvastam és pár hete már írogatok is. Autumn noszogatására én is létrehoztam egy blogot: Andicsek körül a világ - ot.
Az első forduló negyedik hetében járunk amikor is kisorsolódtam:Georgina Cakeni Gesztenye és Igorka társaságában.
Kérlek benneteket, fogadjátok úgy ezek az ételeket úgy ahogy én készítettem: sok szeretettel!
Vacsoránk a következő: mivel sok időt nem szeretnék elvenni az élvezetektől így elárulom, a borleves receptjét Autumntól hoztam el, de persze annyiból más egy kicsinykét, hogy tojásfehérjéből habgaluskát főztem és azzal tálaltam.

Második fogásunkat még nagyobb szeretettel nyújtom elétek! Ezt a receptet kicsit másképp szoktam csinálni, de ezt a variációt Ottistól "kértem" el.Pulykamellfilé torta Természetesen ezen is változattam mert nem kerek formába került hanem téglalapba, főtt rizsel és párolt zöldséggel kínálom.


Nos, ha már kellően felcsigáztam az ízlelő bimbókat következzen a nap fénypontja!
Desszertként kínálom Stahl Juci céklatortáját   Andiasítva. igen nem elírás.

 Ahogy én készítem:
6 tojásbó sütöttem piskótalapokat majd kettessével kerek tortaformában megsütöttem. Nem mertem vállalni az egybensütés és a felkarikázást.
Hozzávalók:egy öklömnyi céklát puhára főztem, lereszeltem, majd botmierrel pürésítettem. tettem bele 3ek mézet egy kis cukrot, egy citrom, egy narancs reszelt  héját és levét, majd kb. 3kk mézessüteményport. és a végén egy nagy doboz mascarponét. az egészet jól elkevertem, majd a hűtőben 1 óra pihenés a krémnek is járt. A hüledezés lejárta után megkentem a lapokat és hűs helyre tettem. Ajánlatos előző nap ekészíteni, mert így jobban összeérnek az ízek tetejét tejszínhabbal díszítettem. Fogyasszátok egészséggel.
És végül a család házörzője sem maradt éhen. mint látjátok egy nagy zsák kedvenc tápjával lett jutalmazva!

 

18 megjegyzés:

  1. Andicsek!
    Nagyon finom vacsorát készítettél, nekem nagyon tetszik.
    Főleg a torta, mert még ilyet nem ettem.
    Gratulálok:-)

    VálaszTörlés
  2. Gesztenye!
    Köszönöm szépen! néhányszor már készítettem ezt a tortát, és aki kóstolta nem vagy csak nehezen jött rá mit is eszik. A cékla jellegzetes íze nem érezhető, és könnyű a krém. finom:)

    VálaszTörlés
  3. Guszta tálalás ! Jó kis menüt állítottál össze! :)

    VálaszTörlés
  4. Andicsek! Feltettem a menüt! Remélem ízlett a borleves :))))))) Ez a céklatorta fantasztikus, egyszer talán megkóstolhatom Nálad :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon fincsi kis vacsora lett, örülök, hogy írni kezdtél....csak így tovább!!!!

    VálaszTörlés
  6. Ez a céklatorta nagyon különleges, tetszik, nagyon kíváncsi vagyok az ízére. Örülök, hogy belevágtál a blogba!:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó kis menü lett,gratulálok! A tortát ki is próbálom még nem ettem ilyet de nagyon gusztusos lett, a színe is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépen köszönöm a kedves és bátorító bejegyzéseket mindenkinek! de aztán szavazzatok is :))) kösziiiiiiiii

    VálaszTörlés
  9. Gratula! :-) Blog, kaja, kutya, mi kellene még?
    Megmondanám, de ej "ráérünk mi arra még!" :-)))
    Máskor is jövök!

    VálaszTörlés
  10. Andicsek, nagyon jó menüsor, a céklatorta ízére kíváncsi lennék, még nem találkoztam ezzel soha.
    Remélem, a vacsoracsata után is folytatod a blogírást:-)

    VálaszTörlés
  11. Citromhab! köszönöm! úgy tapasztaltm, hogy a cékla érettségétől füg az íz. meggy vagy málna ízhez hasonlít egy picit. a blog meg majd beindul. csak az a gondom, hogy nem győzök olyan tempóban főzni alkotni fényképezni írni , ahogy szeretnék. tervem rengeteg de majd apránként, mert ugye nem készültem előre, hogy mit akarok csinálni:)
    Karesz!köszi!khm:)

    VálaszTörlés
  12. Szuper a menüsorod! A céklás torta egyszerűen gyönyörű, és biztos finom volt - imádom a céklás süteményeket!

    VálaszTörlés
  13. Nahát, ez a kutya nagyon hasonlít az én Bundásomra! Kicsit homályos a kép itt, de szerintem hasonlít! Ha gondolod nézd meg nálam, sok képet találsz róla Bundás címszó alatt...
    Sok sikert a bloghoz!

    VálaszTörlés
  14. Ami még csak ez van a repertoáromban, de lehet hogy továbblépek!:)
    Joe bácsi megnézem és köszönöm:)

    VálaszTörlés
  15. Andicsek!Nagyon finom menüt állítottál össze.A cékla torta azonban mindent visz!:-)
    Ügyes voltál nagyon!

    VálaszTörlés
  16. Andicsek! Köszönöm, hogy velünk játszottál! A céklatortádat egyszer talán megkóstolhatom! :)
    Amióta először "jelentkeztél" nálam nagyon sok minden történt, lett egy blogod és alig néhány nap leforgása alatt egy csomó követőd! Én ennek nagyon örülök! Kíváncsian várom a többi bejegyzésedet és receptedet! Csak így tovább Andicsek! :)))))))

    VálaszTörlés
  17. Autumn igen történt ez az. pl megpróbálok "szépen főzni" és egyre tudatossabban hatékonyaban fényképezhetőbben. táskavarró terveim is vannak, a szabásminták készülnek, azokat is hozni szeretném.. meg még ajjaj. Egyébiránt jó volt játszani. de erről meg nem akarok beszélni többet. puszi

    VálaszTörlés