Oldalak

2011. március 8., kedd

Egyszerű, finom
És hogy a zöldborsó főzelék jogai ne sérüljenek ide tűzöm azt a  formát ahogyan én készítem, mert ugye ahány ház annyi szokás. A múlthéten vásároltam egy kg. borsót CBA boltban. Saját márkásat. Az utóbbi időben az egyéb sokkal nevesebb márkájú borsókkal nem voltam megelégedve, öregecske, nagy szemű nem zöld inkább sárga, stb. De most kellemesen csalódtam. Sajátmárkás és még finom, édes, apró szemű. szóval jó. Azt senki nem garantálja, hogy a következő szállítmány is ilyen, vagy legalábbis hasonló lesz. Ennek a gondolatnak a hatására gyorsan vettem még 3 zacsival... sajnos nem fog kitartani a következő friss borsóig.. mert hát sajnos hol van még az???  ÉN már tudom!! a mezőgazdasági boltban. De nálunk már van. igaz még a zacsijában pihen, de nemsokára földbe kerül és ha az égiek is úgy akarják lesz néhány főzetre jutó saját borsóm is. Már alig várom.
És akkor a zöldborsó főzelék:
Nem kevesebb mint egy kg fagyasztott zöldborsót 5dkg margarinon megdinszteltem só vegeta petrezselyemzöld, és egy ek. cukor társaságában. szórtam rá borsot kevéske piros paprikát. majd jó bőven nyakon szórtam kb 4-5kanál liszttel. óvatosan összekevertem, majd felöntöttem, no nem a garatra, hanem vízzel. Bőszen kevergetve, hogy ne legyen csomós, összeforraltam saját magával.
Szerintem finom volt..
és a nagy kérdés:

Ti hogy készítitek???

10 megjegyzés:

  1. Szia Andicsek! Jól néz ki a főzelék röstivel! Nagyon szeretem a zölborsót, de a főzeléket tejszínnel készítem és paprika nélkül amolyan "édesen"...:)))) De ez csak az én ízvilágom, viszont így bármennyit meg tudnék belőle enni :))))

    VálaszTörlés
  2. Szia!:)
    igyekszem kéremszépen felnőni a környezetemhez:)SZóval a paprika nálunk sarkalatos kérdés.én nem tennék bele, de a család többi része igényli, mert olyannak kell lennie

    VálaszTörlés
  3. :) Igen, a paprika sarkalatos kérdés. Csak én igénylem nélküle.... és most, hogy beszélünk róla nagyon megenném! :))))))

    VálaszTörlés
  4. Mi is nagyon szeretjük,és nálunk is paprikával és édesen cukorral készül.Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  5. Szia, végre idetaláltam, látom veled is együtt fogunk "konyházni"! Remélem neked is olyan nagy kaland ez a blog-dolog, mint nekem! Szép napot!

    VálaszTörlés
  6. és nem csak jól néz ki, hanem nagyon jól is sikerült. valahogy nem mindig sikerül egyformán.
    Medora légy ödvözölve itt nálam:)! nekem nagyon nagy kaland ez a blog,3 hete még kézzel lábbal tiltakoztam ellene, és tessék nesze itt van! már linket is tudom csinálni. bár még csak egy de ott van. :)

    VálaszTörlés
  7. A kalandban én is csatlakozom hozzátok!
    A zöldborsó főzelék nálunk is így készül, csak cukrot nem szoktam beletenni, de ma az lesz ebédre és kipróbálom cukorral is.
    Szeretettel adnék át neked " egy jó szót".
    Ez egy játék olvashatsz róla , ha benézel hozzám.
    Kellemes napot kívánok neked!

    VálaszTörlés
  8. Erus! szeretettel köszöntelek! Kérlek, majd írd meg, hogy milyen lett Nálatok a fogadtatása a cukrozott főzeléknek!?:) a jószó lámcot is tovább fűzöm, mihelyst rájvök, hogy kell!:)kszönöm!:)

    VálaszTörlés
  9. Fincsi lett nagyon a főzelék, a férjem nem válogatós, de a kisfiam megevett egy kistányérral, ami nála azt jelenti, hogy így jobban ízlik:)Köszike

    VálaszTörlés