Oldalak

2015. augusztus 31., hétfő

Napok óta...

... azon elmélkedek, hogy hogyan/mivel is fogjak hozzá a folytatáshoz. Itt ülök a villogó promt (vagy hogy hívjákkal) szemben és pislogok. Pont mint a promt. Ha jól bele gondolok, kettő éve nem jelentkeztem konkrét poszttal. Mert ugye panaszkodni nem akarok itt Nektek, akik még eltévednek erre. Vidám dolgok meg nem nagyon történnek.
Azért van egy két olyan "dolog" ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül.. Például az, hogy másfél éve orvosilag kiderült hogy diabéteszes vagyok! Kimondhatatlanul utálom, amikor azt mondják, hogy cukorbeteg, Kérem szépen én nem vagyok beteg. Sőt a betegség tudatomat nagyon mélyre akarom elásni. A múltkor egy összejövetelen szóba jött ez a fránya nyavalya, szó szót követvén kedves beszélgető partnerem megkérdezte, hogy : és mennyire vagy cukorbeteg? erre vettem egy mély lélegzetet, majd közöltem a diagnózist. Pont fele annyira működik a hasnyál mirigyem mint egy rendes embernek, és ami van inzulin a szervezetemben, az sem tud úgy hasznosulni ahogy kellene, ezért hát pótolni kell napi négy alkalommal. kérdem én: lehet valaki kicsit cukros ? Ö mondjuk el van  a tablettás kezeléssel. Aki inzulinos az már nagyon cukros? vagy most akkor mi is van? Erre szörnyülködve jött a felfedezés, hogy atyauristenjézusomTeszegénydenagyonsajnállak. Erre  még hozzátettem, hogy és akkor még a vércukor ellenőrzésről nem is beszéltem (eleget) ha megyek ellenőrzésre akkor bizony étkezés előtt és után is böknöm kell az ujjamba bökőt, hogy megmérjem, hogy mennyi az annyi... Na erről ennyit, Ha van bármilyen tapasztalatotok, vagy ötlet a tarsolyban szívesen várom!
Aztán. Lehet, hogy van aki még emlékszik a 3 évvel ezelőtti paráimra. Anna lányom iskolaválasztása, kollégiumi beköltözés... stb.
Hát kérem szépen. Megtörtént az utolsó kollégiumi beköltözés. Érettségi év következik. Nekem már most "ott" a zabszem. Elképzelésem sincs, hogy Anna hogy fogja venni az akadályokat. Az eddigi történéseket értékelve remélhetőleg nem lesz nagy probléma. Annyit "kértem" csak, hogy napi 1 órával többet dédelgesse a könyveit-lehetőleg nyitott szemmel, és akkor nem lehet nagy probléma.
Érettségivel kapcsolatos "elfekvésben lévő" tételeket, vagy egyéb dolgokat (tételsor megoldókulcs) szívesen fogadok! :)
Ezzel a Pesti léttel kapcsolatban van egy parám. Illegális bevándorlók. Nem akarok róluk vitát nyitni. Véleménye mindenkinek van, hiszen miért is ne lenne. Én csak félek. Féltem a Lányomat, meg mindenkit akikbe esetleg belekötnek vagy zaklatnak, vagy egyáltalán útjukba botlanak. Nagyon kértem a Lánykámat, hogy még véletlenül se keveredjen velük szóváltásba, és nagyon kerülje el azokat a helyeket, ahol a külföldiek (szándékosan írtam így) heverésznek és idejüket töltik.

Azt hiszem egyenlőre ennyit mára.
Kellemes hetet, tanévkezdést mindenkinek!

Andicsek

2 megjegyzés:

  1. Mindenki félti a gyerekét, aki távolabb él. Megértelek.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andicsek megvagyok, csak nem nagyon érek rá, de azért majd blogolok pár dolgot ígérem. Remélem jól vagytok, és a 2015.-höz képest a lányodnak jól megy az az iskola! Puszi!

    VálaszTörlés