Oldalak

2013. január 30., szerda

Semmi bajom...

... az új oktatási törvény azon részével amely kimondja, hogy csak az kaphatja meg majdan az érettségi bizonyítványát aki, hitelt érdemlően tudja bizonyítani, hogy ledolgozott 50 órányi önkéntes közmunkát. Az önkéntes munkát adó intézménnyel a tanulónak (iskola által kibocsájtott nyomtatványon szerződést kell kötni, és naplót is kell vezetni(ennek a formátumát még nem láttam) )

Na de. Miért nem a szülői értekezleten mondják el a szülőnek a tényeket?, hanem a nebuló nyakába akasztják a "kötelezően önkéntesen vállalt kényszer munka" tényét. (ez a megfogalmazás nem tőlem származik)

Hangsúlyozom: nincs semmi probléma azzal, ha a mai fiatalság figyelmét időben, zsenge fiatalságuk legelején az elesettek, segítségére szorulók felé tereljék.
 A szülői értekezlet holnap lesz,. Kíváncsi leszek, nekünk szülőknek hogy fogják tálalni. Főleg azok a szülők mit szólnak, akiknek saját maguknak sincs munkájuk, aztán azoknak akik csak addig "nevelik" gyermekeiket amíg a szülőin részt vesznek és mindenen hőbörögnek (az osztály pénz összegétől a kirándulásig). Meg az összes többi szülő reakciójára akik nem is hallottak a törvényről.
Megjegyzem szombaton meglátogattuk  a tököli Elek- Ágh kutya menhelyet, ahova Anna szeretne menni elvégezni a törvényben foglalt "kötelezettséget"
No szülői holnap. Roppant kíváncsi vagyok a részletekre.

Kellemes szerda estét Mindenkinek!


                     Szeretettel köszöntöm 61. követőmet!!!:)

Andicsek

7 megjegyzés:

  1. Az én fiam 10.-es, nyelvi előkészítő osztályba jár. Tavaly tájékoztattak minket a törvényi változásokról (félévkor a suli félévente megjelenő tájékoztató lapján, amit mindenki megkap), aztán májusban már el is mentek közösen egy kutyamenhelyre, így már le is dolgoztak 5 órát, ha jól emlékszem.
    Nálunk nem volt ezzel semmi gond.
    Lehet, hogy nálatok se lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Macus! Nem tudom mióta tudható ez az önkéntes munka program az érettségi bizihez kötve, de eddig mi semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, gyakorlatilag a gyerekeknek hamarabb elmondták mint nekünk szülőknek, ha nem nézek utána tudatlan maradok. Az is fura, hogy egy ismerősnek most 10.es a lánya gimiben, és nekik pl egy árva kukkot sem mondtak még, bár azokra vonatkozik akik 2016-ban érnek. előreláthatólag...

      Törlés
    2. Igen, ez érdekes. A fiam sulijában elmondták 9.-ben, ahol én dolgozom, a mai napig nem volt szó erről. A kollégáimnak én meséltem, amikor a gimiben megkaptuk a tájékoztatást...

      Törlés
  2. Én is kíváncsi vagyok, lennék erre a szülőire.
    Nekem az volt az ász, amikor évnyitón közölte az igazgató, hogy "úgy döntöttünk", hogy már az első évfolyamon megkezdjük a német nyelv oktatását az emelt szintű angol nyelv mellett.
    És egész nyáron át ezen törték a fejüket?!
    Azóta átíratkoztunk.
    No, majd számolj be Andi, mi volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ancsika! (de örülök Neked!) Ez elől nincs menekvés, és nem is kell menekülni, csak a tájékoztatás menete ellen hőbörgök. A több nyelv oktatással kapcsolatban meg csak annyit jegyzek meg: van olyan gyerek aki bírja, van aki nem. mert nem lehetetlen kivitelezni az ötletet, de ajánlatos tán véleményt kérni a másik féltől és így válogatni az adott csoportból. Minden intézmény egyre jobban meg akar felelni a kihívásoknak, és bármilyen hihetetlen, a gyerekeink sokkal többet ki- és elbírnak, mint ahogy azt mi gondoljuk.

      Törlés
  3. Nos, igen, mondasz valamit.
    De amikor egy héten van 6 angol óra + 4 német rögtön elsőben....És erről szó nem volt a beiratkozáskor, se a gólyatáborban, egyáltalán nem szerepelt az iskola programjában a második nyelv beiktatása elsőben, csak az emelt szintű angol - én ettől lettem pipa, a tájékoztatás menetétől, ahogy írod! és azt sem közölték, hogy a lányok nem vehetnek fel szoknyát(!), csak ha bokáig ér, és nem lehet az ünneplő cipőjükben más szín a feketén kívül! Ezért kellett a lányomnak a sor végére állni az évnyitón, térdig érő szoknyában, pici fehér masnival a fekete cipője orrán...(az iskola a Bocskai Halásztelken)
    de megoldódott, máshol :), Harasztin a Baktayban ráért a német a második évfolyamon...a többit már ne is említsem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. őőőő A Bocskay eléggé konzervatív oskola, mivel egyházi fenntartású. (Halásztelken éltem 20 évig) Református hittanra is kell ott menni kötelezően. A két idegen nyelv elvileg gimiben kötelező. Anna is kettőt visz, Hogy a többiben.... nem tudom, de nyelvet biztosan könnyebben tanulnak mint később.. Mindenhol más a probléma, de sehol sem tökéletes. A Keresztlányom 5.-ikes Miklóson a gimiben angol német és latin. egyszerre. és bírják...

      Törlés