Oldalak

2012. december 17., hétfő

Utolsó bejegyzés...

... erről a nagyon régi mégis szívemhez közelálló laptopról. Nagyon szerettem. Áprilisban lenne 3 éve, hogy nálam van Dellácskám, mert, hogy ez a becsületes neve.( a szervizes hozzáértő szerint inkább 9 éves a kicsikém mint 8) Néhány hónapja könyörögni kell (időnként bekapcsolás után órákban mérhető a vinyó felpörgési ideje)
Egy szó mint sokkal több: kaptam  egy vadi új csili-vili csodaszép és fantasztikusan okos Dellácska II.-őt. Mielőtt még azt hinnétek. hogy megzöttyentem, bevallom hogy a mosógépem Lujza a mosogatóm Gizi, az autóm Lacika(rend szám után szabadon)
Mivel rengeteg és még annál is sokkal több "cucc" van elmentve  a kedvenc-sávban meg a kedvencek között, hogy ha 1 hétig körmölnék akkor sem tudnám egy irányba terelni a blogokat meg a recepteket, meg a szabás mintákat, meg a nekem tetsző dolgokat meg a nem is tudom mikor elmentett ezt meg azt. Mert ugye más program van a két kicsikén. és mivel analfbéla vagyok a számítógépes programokhoz így kénytelen vagyok írogatni, ami nem is baj, hiszen alig alig írok kézzel, és időm is van...
 Szóval nézegettem, hogy Della-I végleges kimúlásával milyen képeket fogok elveszteni, hát ugyancsak csodálkoztam. Időrendetlenségi sorrendetlenségben ( ó hogy micsoda rettenetes szóösszetételt alkottam) de ez a valóság.
Az biztos, hogy lesz egy két "gyomor fordító" de ezt majd a végére teszem,
Más. Akár merre jövök megyek a blogok között, mindenfelé  naaagy karácsonyi készülődések folynak. Receptek, karácsonyi menük, díszítések meg mindenféle szépségek. Hát bevallom nektek töredelmesen, én nem várom az ünnepeket. Egy egészen icipicit sem. Nem sütök sokféle sütikét, meg nagyon nem is tervezek előre hogy mit főzök, Igen ez valahol régen kezdődött. A nagymamámmal ketten vártuk gyerek koromban az ünnepet, és akkoriban Szenteste Kereszt anyámék jöttek ünnepi ebédre majd este bontogattam az ajándék csomagokat, amit Anyu meg Apu küldött... erről nem akarnék többet mondani. Utána 2 napig sütemény és a csoki hegyek között ingáztam, és mindig megesküdtem rá, hogy Húsvétig nem falom fel mindet (néhány nap múlva a fán is csak roppant ügyesen visszacsomagolt szalon cukor"tetemek" voltak..) Szilveszter után pedig hamar lebontottuk a Karácsonyfát, mert ugye hullott a tű levél. Aztán később sem lettem a díszítésről meg készülésről híres. A gyerekeim is felnőttek ebben a felemás helyzetben,.
És gyanítom most sem lesz ez másképpen. Bár elővettem már az adventi asztaldíszt,volna rajta frissíteni való.
 Hát ilyen vagyok, de ez is én vagyok.,. De azért igyekszem, majd meglátjuk utólag mekkora sikerrel.
Nos, hát a nagy összevisszaságból hozok ide néhány régi és frissebb képet

ITT KÉREK ELÉNÉZÉST! FELTÖLTÉS KÖZBEN ÖSSZEKEVEREDTEK A KÉPEK! GYENGÉBB IDEGZETTEL RENDELKEZŐK NE GÖRGESSENEK LEFELÉ! TULAJDONKÉPPEN NEM VICCELEK!






Szeretjük a hekket, bár csúnya de nagyon finom. A kompbüfébe járunk érte

Valamikor augusztus 20.-a körül észült ez a töltött kenyér. baconnal sajttal töltve

lecsót lecsóval. ez és még két ekkora edény mennyiség

Megfogadtam, hogy soha többé nem veszek receptes újságot könyvet
de aztán mégis. Még három vagy négy ekkora kupac van belőlük..

ez valamilyen kenyérke. Azthiszem korpás vagy rozsos.

A nyár emlékei: birs-sajt, csapatban

... és egyéniben

saját kezem görgetései. voltak vagy ötvenen

ez talán kenyérlángos valamikor késő nyáron

róluk még nem nyilatkozhatok:)

disznóvágás ballagás idején

a májpástétomunk messze környéken híres. naaagyon finom

Édes kis 16 évesem! Fényképezi a fényképezőgép tortát amit én kreáltam

Kívánságlista a gyertyafújás idején:)

a kokas akinek három herezacsija volt... vagy így normális?:)

a hasi zsírfelhalmozás azthiszem nem túl egészséges....

aerobik

jógázzunk!:)
lefordítom magyarra! piskótakocka céklakrémmel töltve valmint objektív marcipánmasszával beborítva!

más megközelítésben:)

duplikáljunk!

namégegyszer: fujjunk!





rebarbarapite-torony... volt

Hát ennyit röviden, és ha már legurultál idáig, szeretném megköszönni a bátorságodat!:)

Kellemes készülődést
és ha addig nem találkoznánk:
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és békés boldog alkotásokkal teli plusz kilóktól mentes sikeres Újesztendőt kívánok mindenkinek!
Szeretettel
Andicsek

7 megjegyzés:

  1. Már azt hittem elvesztél! Ujjé, Andi előkerült :-D
    ami a készülődést illeti: nem készülődöm én sem...valahogy nincs energiám. Persze kitakarítok, mosok, bevásárolok és a végén mindig van fa, kaja, ajándék, béke, nyugalom. Csak én nem gyúrok rá hetekkel előbb. Karácsony előtt 1-2 nappal is fel tudok készülni, és nézem, ahogy mások megőrülnek karácsonyra az állandó rohanástól, kapkodástól aztán hullaként tottyannak le az ünnepi asztalhoz....
    ÁÁÁ, nem kell ez nekem!
    Remélem az új kütyüddel többet leszel itt :-)

    Békés, kapkodásmentes Karácsonyt Nektek is!!!
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj Ancsika! ha tudnád hogy örülök Neked!:) Minden hétvégén remélem csuklassz!? Anna kunyizza nagyon. hogy vigyem az anyagot hozzád, de elhessegetem, hogy hol ezért, hol azért. tudom pályaválasztás ünnepek, stb. de sajnos egyszer megyek, de nem szabad megígérnem semmit.... visszaeső bűnös vagyok ilyen téren, talán majd megjavulok én.... jövőre...:)

      Törlés
  2. Úgyis összeáll az utolsó percekre, ne aggódj! Jó volt nézni a színes nyári képeidet! Nagyon guszták a kis birssajtok. Nektek is szép karácsonyt, boldog új évet és remélem maradsz jövőre is! Új gép, új lehetőség!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Medóra! köszönöm!!:) Kellemes ünnepeket sok türelmet és nagyon boldog újesztendőt kívánok!:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Tesó!
    Már azt hittem blogot zársz, mint oly sokan mások, "utolsó bejegyzés" ne ijesztgess. Egyébként magamra ismerek sok mindenben, az újság és könyvhalom nálam is pontosan ugyanígy terpeszkedik. Néha nekiállok selejtezni, de félnapos olvasás lesz belőle! :) Készülődés? Valamit azért szoktam, de nekem is kaotikus hidd el.
    Szerintem aki dolgozik, az mind így van vele.
    Örülök az új gépecskédnek, és nem nevettem a neveken, nekünk is van Gizink. Kell az!
    Boldog ünnepeket nektek!
    Mariann voltam!

    VálaszTörlés
  5. Ú!
    Végigfutottam a képeket, és annak a kenyérlángosnak, meg töltött kenyérnek a receptjét is kérném.
    Guszták! És az a kakasbelső? Ilyen szépen még nem láttam.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a bejegyzésed, nagyon jó amit találtál!!!!!!!viszont én most itt elidőztem "NÁlad". Az a pástétom nagyon mardossa az én kis fantáziám. Szupertitkos, vagy lehet valami arányt és kivitelezési fortélyt kérdezni róla?
    Ági

    VálaszTörlés