Oldalak

2012. január 24., kedd

Valami miatt...

... mégsem zárom be az ajtót. Győzködtem magam, hogy vegyek e lakat pántot lakattal, de aztán még is csak úgy döntöttem, hogy marad a lengő ajtó. Az sem lehet indok a távol maradásra, hogy nincs időm írni, mert éppen lenne. Nem is ezzel van a gond, hanem, hogy néha olyan dolgokat, történeteket szeretnék leírni, amivel esetleg megbántanék olyanokat akiket egyáltalán nincs is szándékomban. de hát ilyen az élet. Mivel nem szeretném, hogy bárkit akaratlanul megsértsek, vagy családilag problémát okozzak, így ezeket a "mondanivalókat" megtartom magamnak, és "lerendezem azzal" akire tartozik. Nem, nem itthon van probléma, félre ne értsétek! A körülöttünk lévő világ változik, aminek részesei vagyunk. Lehet, hogy egy kicsit rébuszos vagyok, de ez most egy ilyen helyzet. megértéseteket köszönöm!

Hamarosan lerendezem a "blog adósságaimat", csak még egy kis türelmet kérek azoktól akinek "tartozom".

A múlt heti központi felvételi eredményei azt hiszem, hogy péntektől lesznek megtekinthetők. Ha valamit megtudok akkor úgy is fogom hozni.
Erről az eseményről és a háttérről kell ejtenem néhány sort. Szóval adott az én Lánykám. A ceglédi bizottság döntése és a tanulási nehézségei miatt matematika értékelés és minősítés alól valamint magyar nyelvtan helyesírás értékelés és minősítés alól felmentése van. Tehát ha azt vesszük, akkor a felvételin, elég lett volna ugye ha a magyar feladat sort írja meg, amiben könnyítést kapott, hogy a helyesírási feladatokat nem kellett megcsinálnia, valamint 30-30 perc hosszabítást kapott(matematikából is. Mivel Cegléd nem írta rá a papírjára, hogy segédeszközt használhat, így nem használhatott számológépet amit egyébként használhatna, ha nem lenne felmentve matekból). Na remélem értitek amit leírtam?! Abba a középiskolába ahova jelentkezni szándékozunk nem kérik a központi felvételit. Azt már leírtam itt a blogban, hogy hova szeretne menni. Na de ha az 5 szakból netán egyikbe sem veszik fel akkor még kell másik iskola is a tarsolyba, hogy nehogy ne vegyék fel. Na de (2) a másik iskoláknak a felvételi tájékoztatójában le vagyon írva, hogy az SNI. s gyermeknek is meg kell írni a felvételit.ha valamiből fel van mentve akkor a másik tárgy eredményét szorozzák kettővel. Na mi aztán feladtuk a leckét ugye az értékelő bizottságnak. Azt azért elmondanám, hogy a nehézségei ellenére is 3.8 lett a félévi eredménye. Én úgy merem remélni, hogy a valós tudása alapján értékelték a pedagógusok. Igaz becsületére legyen mondva tanult is. Fejlesztő pedagógushoz is jár az iskolába( Köszönjük Barbi!) és magán tanárnénihez is megy- amikor csak lehet-. És itt szeretném megköszönni Marika néninek azt a rengeteg munkát és törődést, amit Anna kapott tőle. Biztos vagyok benne, hogy nélküle nem sikerülhetett volna ez az eredmény és ez a változás amin Anna keresztül ment. És hát persze, hogy ez után is nagyon nagyon számítunk Rá! Drága Tanárnéni jó egészséget kívánunk és vigyázz magadra, hogy jó sokáig mehessünk még hozzád!!

Aztán az elmúlt 3 hétben volt esetünk a fehérruhás háztartási alkalmazottakkal is. Miután Kicsi fiam és menyasszonykája vettek egy mosógépet egy üzletben, csak a mérgük volt vele. Végül harmadik nekifutásra kicserélték a készüléket. Szerencsére ez már rendesen végzi a dolgát. Aztán az én mosógépem is szabotálta a munkát. Mivel hónapok óta nagyon hangosan visított Férjemuram rendre utasította. Szétszedte kalapálta. No most ugyan ez a probléma megszűnt. Viszont mindig máshonnan engedi magába a vizet, mint ahonnan számítok rá. tehát nem igazán lehet magára hagyni. A mosogatógép is bemondta az unalmast. A hiba kódot 3 napba került mire elfelejtette és némi könyörgés és ráolvasás valamint fenyegetés után ismét felvette a munkát.
No ennyi mindenről tudtam hirtelen beszámolni. Nemsokára jövök a folytatással!   (nem fenyegetésnek szántam:))

7 megjegyzés:

  1. olyan kevesen értékelik ma már a pedagógusokat, hogy bizony nagyon jól esett, amit írtál (na, nem mintha ezt annyira magamra kellene vennem, hiszen én csaknem felnőttekkel foglalkozom/tam), de bizony túl sokan letudják azzal, hogy megvan a papír róla, hogy a gyerek nem tudja, nem kell tudnia, és akkor jól is van így. Eszükbe sem jut, hogy fejlesztni kéne, vagy legalább megbecsülni azt, aki megpróbálja. Én szorítok, hogy az sikerüljön, amit a legjobban szeretne - a mosógépemet meg imádom :) egy úgy tűzhelyre viszont pályáznék - ha valaki ismer vmi csinos, okos kombinált tűzhelyet, hát ne tartsa magában, pls.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Tanárnéni nem tudja, hogy van ez a blog. Ma lesz a napja, hogy megyek hozzá és megmutatom neki az írást. Nem tudom, hogy hogy fog rá reagálni,.

      Törlés
  2. Most már én is kezdem rágni a körmöm. Beszélgettük ugye, hogy az én fiam is fel van mentve helyesírásból és angol nyelv értékelés alól. Most hetedikes a gyerek. És annyit de annyit tanulok vele, hogy mostanra mi is elértük a 3,8-as átlagot. Ami nagyon jó!!! tekintve, hogy nehezen fogja fel, amit olvas...
    És még mindig osztályozzák angolból, még mindig nem fogadja el az iskola a szakvéleményt. Kénytelen voltam megmutatni az angol tanárnéninek a papírt, ami annyira titkos, hogy nem is tudott a felmentésről...mindegy. Csak annyit kért, hogy azt a pár szót valahogy "tömjem" a gyerekbe, a többire ne legyen gondom. Most 3-ra értékelték!
    Most már csak azt kell megoldani, hogy a nyelvtan fejlesztésre ne nyelvtan óráról kelljen a gyereknek elmennie...mert bizony, most ez van! Akkor mi értelme az egésznek?!Az ofő pedig nem tud semmiről...már két éve hiába teszek fel kérdéseket, nem tudja, nem érti, majd utánnanéz...
    Andika! Te pedig ne zárkózz be! Miért is kezdted a blogot?
    ezt nem hagyhatod abba, látod mennyien figyelünk???

    VálaszTörlés
  3. Ancsika! ha megyek hozzzád akkor elmondom majd az okosságot! Addig ha van időd akkor keresd meg légyszi a neten az iskolátok pedagógiai programját.ha benne van az hogy az sni- s gyermekek fejlesztéséhez az iskolának megvan az anyagi tárgyi valamint személyi feltétele ott az is le van írva, hogy mikor lehet elvinni a gyereket. vagy beszélni kell a feljesztő pedagógussal hogy máskor vigye a gyereket. bizonyos fokig lehet tolni. nyelvből azért nem ajánlatos felmentetni. pláne ha nem áll bukásra mert a pályaválasztásnál felvételi kritérium, hogy legalább egy tanévben legyen osztályozva, középsuliba úgy is kell menni ceglédre akkor lehet változtatni. ámbár ha nem organikus eredetű a probléma(születés körüli trauma)akkor a meglévő státuszból is hamar kivágják a gyereket. Ja a ceglédi javaslatra a szülőnek kell írni egy kérvényt, hogy az igazgató engedélyezze a felmentést,. és ezt kell is engedélyezni. ja majd viszem a pályaválasztó könyvet is. úúúúúúúú teherautó kell majd!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem egyszerű az életed mostanság. Szurkolunk Annának!

      Törlés
    2. Dóri! köszönjük! remélem, Neki igazi karrier lesz az élete. Bár én sem panaszkodhatok. Az enyém is karrier, csak ugye másképp hívják (Feleség Anya Háziaszony.)

      Törlés
  4. Ohh, hát az angollal már semmi gond, csak a tanárnéni hozzáállásán múlott. Idáig azt hitte, lusta a gyerek. Én meg azt, hogy tud a felmentésről (mert állítólag az ott van a naplóban, beragasztva! nem, nincs ott, megnéztem. Osztályfőnök: Jaj, hát azt hittem itt van, majd megnézem hol is....)A nyelvtan fejlesztést is sikerült átrakatnom, ennek egy tesi óra
    esett áldozatul :-), az nem érdekel!
    Várlak! csak előtte csörgess, sokat mászkálok a kicsivel.

    VálaszTörlés