Oldalak

2011. november 13., vasárnap

Ma olyat főztem...

... de olyat! ... amilyet még sose. Bevallom töredelemessen, hogy alap helyzetben nem tudom kinek a blogján találtam ezt a recit, de ha valaki jelentkezik, hogy az övé, esküszöm azonnal belinkelem. Szóval nálunk nem nagyon, mi több egyéltalán nem divat gyümölcsöt főzni, sütni husi mellé. Ma megtört a jég. Vettem néhány szép körtét félbevágtam, kiszedtem a magházukat, rozé bort locsoltam rájuk és mikróban a Tupperware pároló edényben egy kis vízzel megpároltam kb. 5perc alatt. 2 marék diót gorombára vágtam és száraz serpenyőben egy kicsit megpirítottam, majd belekevertem egy kis doboz mascarpone krémsajtba. Arra nem emlékeztem, hogy a recept szerint sózzam vagy cukrozzam a masszát, így pici cukor és pici só ment a masszába. A körtéket tűzálló üveg tálra fektettem, majd belekanalaztam a magház helyére a diós masszát. A maszlag tetejére csíkokra vágott bacon szalonna falatkákat fektettem. Előmelegített sütőben, grill fokozaton kb. 8-10 perc alatt pirosra sütöttem. (mármint a sütő sütötte):). És hát ugye járt mellé a sült husi, meg persze egy kis krumpli is. Melegen nem bírtam megkóstolni, de hidegen igen jól esett ez a számomra új kombináció. Lehet, hogy legközelebb fokhagymás ízesítéssel is megpróbálom. vagy esetleg valami más ötlet!?. Nemsokára vendégséget szervezek(családilag lesz ünneplés, névnap, szüinap) ez a finomság szerepelni fog az "étlapon"

3 megjegyzés:

  1. Jól néz ki! Ha nem lennék lusta, most leírnám, hogy később is megtaláljam...

    VálaszTörlés
  2. Hmmm.. Nálunk sem divat gyümölcsöt enni a hús mellé, de felcsigáztál, úgyhogy ezt lehet, hogy kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép még a tányérod is!

    VálaszTörlés