Oldalak

2011. november 7., hétfő

"Juszt is...

...hozzászólok!"






Ezt kedves  felhívást találtam Ányis Boldogblogjában. Véletlenül keveredtem oda a minap. Jó néhány blogon végig szaladtam, de egyéb "baromi fontos" dolgom miatt nem kommenteltem sehol. Bevallom a bal oldali kedvenc sávomban A-tól Zs-ig 100 blog címe van elmentve. A vízszintes sávban is legalább 90 darab cikk, recept, olvasnivaló és egyéb fontosabb linkek "mentvénye" van. Nyilván nem olvasok el mindig mindent,de a számomra kedves mi több fontos blogokon eléggé képben vagyok. Mi több néha még visszaolvasásra is vetemedek. Nyilván minden blog írónak megvan a kedvenc köre. Érdeklődési körének, habitusának, kíváncsiságának és igényeinek megfelelő helyekre jár olvasgatni és véleményt, együtt- vagy - ellenérzését kifejezni-kifejteni.  Ez még a jobbik eset. De azt hiszem a mai rohanó világunkban egyre kevésbé állunk meg. Alig nézünk körül. Pedig vannak olyan helyek, ahol érdemes megállni, körülnézni, elmélkedni az olvasottakon. Így Karácsony közeledtével szánjunk egy kicsivel több időt a kommentelésre. ne engedjük el egymás kezét, és bátran menjünk olyan blogokra olvasgatni, amelyeket megbújva csendesen ír az alkotójuk szinte csak saját magának. Írjunk kedves szavakat oda is ahova csak berohanunk körülnézni, aztán futunk tovább. Sokaknak sok órányi munkája fekszik egy egy bejegyzésben- fényképezés, utánajárás, stb. Ismerjük el a munkájukat néhány jó szóval.
Eszembe jutott egy sanzon vagy nem is tudom mi a dal meghatározása:
:Refr.:Szeressük egymást gyerekek,
A szív a legszebb kincs.
Ennél szebb szó, hogy szeretet a
A nagyvilágon nincs.
Az élet úgyis tovaszáll,
A sír magába zár.
Szeressük egymást gyerekek,
Hisz minden percért kár!

Seress Rezső örök érvényű  szavai. Álljunk meg egy kicsit és nézzünk körül!:)

Legyen vidám kommentekkel teletűzdelt szép hetünk!!!

11 megjegyzés:

  1. Engem eddig se kellett noszogatni, mégis megtisztelő, hogy én írhatok elsőnek. Tényleg nagyon fontosak ezek a kis "összekacsintások", hogy érezzük a másik jelenlétét, szeretetét, támogatását. Írjunk kedves szavakat egymásnak! Köszönöm, hogy én is szerepelhetek a bal oldali sávban!

    VálaszTörlés
  2. Jaj Dóra!:) A jelenlévők tudod-mindig kivételek!Pont erre akartam rávilágítani,de Te sokkal jobban írsz mint én. És ne csak néha írjunk, hanem rendszeressen hiszen így kapunk tükröt, hogy érdemes csinálni azt amibe belekezdtünk és van is értelme annak amit csinálunk.

    VálaszTörlés
  3. Ez egy nagyon kedves gondolat. És tényleg... hány olyan blog van, amit kb. ezer éve olvasok, de még sosem kommenteltem valamiért nála.. pedig nincs igazi oka. Egyszerűen csak olvasok, mosolygok egyet, vagy épp egyetértően bólintok, és tovább állok. De igazad van, érdemes lenne ezen változtatnom nekem is. Köszi, hogy elhoztad az ötletet. :)

    VálaszTörlés
  4. Mikor itthonélő lettem, sokáig aggódtam, hogy mi a csudát fogok én itt csinálni napi tizenórában (+alvás), hogy halálra ne unjam magam. És lám-lám itthon is lehet egész nap rohanni.... Főleg így ünnepek előtt (ötletgazdát keresek!)... De egy jó szó igazán nem kerül semmibe - ténylegesen csak két perc pötyögés,de nekem is jól esik, ha hozzámszólnak.. Szóval jövök még - legyen nagyon szép hetetek

    VálaszTörlés
  5. Na, ja, mert ha az ember nem pofázik bele minduntalan a nagyok dolgába, akkor ugyebár már nem is létezik, nem érdeklődik, vagy nem is követi mások tevékenységét.
    Ezt most jól odamegmondtam! :-)
    Szia, Andicsek, hogy vagy?
    Jut eszembe, ha már ilyen hazafias beszólásos hóbort hete lenne, és akkor most beültem ide hozzád traccsolni is, hogy elfelejtetem legutóbb mondani, le vagy maradva rendesen az újdonságokról. ígérted egyszer régebben. hogy azt a bizonyos Turbó nevezetű kutyust te fogod legelőször rendesen megdögönyözni. Nos, tisztelettel tudatom veled, hogy arról végképpen lemondhatsz, (az elsőbbség jogáról) mert én megelőztelek valamikor a nyáron, és alaposan elgyúrtam a konyha kutyáját. Úgy bizony!
    No, kedveseim, megyek is tovább, mert még sokan vannak, akiknek illene (be)szólnom, hogy ne érjen az a bizonyos vád, hogy nélkülem valahol kihűlne végképp az ... de ezt most nem mondom tovább, mert még mindig tudom a leckét! :-)
    Szia, és egy szép napot kívánok Neked és családodnak!

    VálaszTörlés
  6. Szép estét Andicsek! Látom sikerült megoldanod! Nem is volt olyan nehéz, ugye?

    VálaszTörlés
  7. Legyen sokkommentes hetünk, így legyen!

    VálaszTörlés
  8. én is jöttem, kacsintani ;-)
    Dolgos, szorgos, jó hetet, heteket Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen, hogy ilyen pozitívan álltatok a témához. Néhány helyen nem ezt tapasztaltam. De az biztos, hogy a téma egy kicsit megborzolja a kedélyeket, és persze van akik elgondolkodnak, mint ahogy itt is tesszük, teszitek. Örülök, hogy szóltatok (hozzám).
    Kedves Karcsi! Irígy vagyok, vedd tudomásul!:) Tudod az én jogsim csak a Csepelszigeten érvényes. A zuram meg nem arról híres, hogy elfuvarozzon a kutyához a konyhába. Igen erről lemaradtam,de segond a lányokat remélem majd megdajkálhatom. Ja és az újdonság varázsa már lecsengett, nem vagyok nyomomkövetve úgy mint az elején, úgyhogy mondd ki ami a szívedet nyomja!:) Köszönöm, hogy meglátogattál. Ja és nem a saját buksim símogatására akartam felbujtani a kedves idebekukkantókat, hanem egyszerűen össznépi kommunikációra buzdítani. Nem csak nálam, hanem ahova járnak. persze kötelező programot nem csinálhatok senkinek, de magánvéleményt közzétehetek. Remélhetőleg nem csak egy hétig tart a felbuzdulás, hanem tovább. köszönöm a figyelmet!:)

    VálaszTörlés
  10. Jöttem hozzászólni én is, mint általában olvasó-üzemmódban létező. :) És örülök, hogy mással is sikerült örömet szereznem. ;)

    VálaszTörlés