Oldalak

2011. augusztus 31., szerda

Vége van...

... a nyárnak. Legalább is a naptár szerint. Holnap becsengetnek az iskolákban. De hisz ezt sokan jól tudjuk. Gyermekkoromban imádtam bekötni a könyveket, ráírni a nevemet a füzet címkékre a nevemet jó kacskaringósan.Szerettem a könyvek illatát szagolgatni, szép színes képeit nézegetni. Aztán ugye elmúltak az évek. Jöttek a gyerekeim. Sajnos egyikben sem láttam a lelkesedést a könyvek és a füzetek bekötése iránt, így az mindkettőnél rám maradt. Az idén bizony könnybe lábadt szemekkel kötöttem a könyveket, pedig nem is volt sok. Persze nem bánatomban morzsoltam el azt a pár könnyet, hanem örömömben." Kicsi" Lánykám a 8.-osztály küszöbét lépi át holnap reggel Nekem megható pillanat, neki meg- bevallom- nem tudom.Nehéz év áll előttünk. Pálya választás felvételi beszélgetés, ballagás, és még ami közötte összejön. Hát kívánunk magunknak sok erőt kitartást.
Szépek, színesek és sok okosság van bennük
 Aztán nem alszom kérem amikor ébren vagyok!
Aszaltam egy adag saját nevelésű paradicsomot. Szándékom szerint olívás fokhagymás fürdőbe lesznek helyezve. Ha elkészült: megmutatom
Kenyérkébe szánom őket és gasztro ajándéknak

Aztán kéremszépen van még egy hírem! mégpedig szaporulat elé nézünk. Jaj nem kérek gratulációt sem virágot.:) Drága Fiam híres a naposcsibe nevelésben. Az idén ez elmaradt. Viszont most úgynevezett "szemes tojásokat" vadászott, mert a mi kakaskáink még gyerekek. Ma este kell a "tojásbabákat" kivenni a tálcából egy rácsra a keltető gépben, és talán holnaptól 3napig szurkolni,hogy legalább néhány csibe kikeljen a tojásból. Hát akkor hajrá!:)
inkubátorban  a tojáskák
és egy pillanatra búra nélkül
Szóval akkor melyik volt előbb? a tyúk vagy a tojás??? Valaki mondja meg már kéremszépen!!!

7 megjegyzés:

  1. én is gondolkodtam keltetőgépen még tavasszal - de aztán ara jutottam, hogy nincs szívem végignézni, hogy elpusztulnak, ha vmit rosszul csinálok - márpedig nem értek hozzá... na de majd te kiokosítasz páratartalom és társaiban, és jövőre már nekünk is lesznek kopasznyakúink meg olyan nadrágos lábúak (minek hívják?!)
    a könyveket én is imádtam csomagolni, meg bepakolni az új ceruzákat a tolltartóba, a táskában mindennek helyet találni... ma már más idők járnak....

    VálaszTörlés
  2. A keltetőgépen van páratartalom mérő-jelző. metróban vettük olyan 18 ezer körül volt.a használati útmutatóban profin le van írva minden.
    megjegyzem a pusztulatot én sem akarom végignézni, sőt inkább elmenekülök. pucolni még csak csak, de belezni sem vagyok hajlandó. én az előneveltre szavazok, abból is a fehér tollúra. enni az a legjobb. pirostollú meg tojni, de a takarmány beszerzés darálás gyógyszerezés sem könnyű. asszem gatyás tyúknak hívják amire gondolsz.

    VálaszTörlés
  3. ez már ismét az egyrugó. múltkor bazsalikomos pesztón gondolkodtam, Edó meg is csinálta.
    ma délelőtt azon morfondírtam, hogy esetleg nem-e kellene belevágni a szárnyasok dédelgetésébe. erre tessék: kopasznyakú, gatyástyúk és társai.
    jó le4sz nekem figyelni
    (pár éve még határozottan tiltakoztam Oldalborda ötlete ellen, most még csak magamban szokom a gondolatot...talán hangosan kellene, itt van a szomszéd szobában).

    ja, a könyveket-füzeteket sosem szerettem "borogatni". most sem, pedig muszáj. 2 oskolással a házban...

    VálaszTörlés
  4. Andi, csinálsz nekünk a végén egy kimutatást, hogy mennyiből jött ki egy csibe? (tojás + áram) csak hogy lássuk, megéri-e nekivágni....

    VálaszTörlés
  5. :) Jó volt olvasni:) Ma megyek évnyitóra az elsős fiammal:)Tegnap kötöttem be a könyveket. A fiam bezzeg bele sem nézett egybe sem:)

    VálaszTörlés
  6. basszus, nálad is eljátszotta, nem csak Balhétterem Emőkénél (csak ott azonnal észrevettem).
    szóval ma kiszúrt velem a blogspot, a céges profilommal nyomatta ide is a megjegyzést. Offroad Mania én lettem volna.

    VálaszTörlés
  7. A tojás volt előbb, és egy dinoszaurusz tojta. :D

    VálaszTörlés