Oldalak

2011. június 21., kedd

Egy ételrecept...

... amiről nem készült fotó.Anyukámmal beszélgettem a múlthéten. Heti rendszerességgel hívjuk egymást. Hol Ő, hol én. Mindig megbeszéljük mi történt a családban, kivel mi történt, meg ami szóba jön. Megbeszéljük mit főztünk- ötletet adva egymásnak. Nahát most olyan recét kaptam amit azon nyomban meg is főztem, mert volt is itthon minden hozzávaló, és persze főzni is kellett valamit. A recept forrását nem tudom megadni, mert Anyukám sem tudta, hol olvasta, de azért fogadjátok szeretettel!
    Amerikai krumplileves:
kb 5 dkg füstölt szalonnát (és pár karika házi füstöltkolbászt) serpenyőben zsírjára pirítottam, majd a zsírt átöntöttem a leveses fazékba. Egy közepes fej lilahagymát (persze lehet vörössel is ,de pont az nem volt itthon) apróra vágva üvegesre dinszteltem majd 40dkg pucolt darabokra vágott krumplit rádobtam átforgattam és felengedtem kb kicsit több mint egy liter vízzel, só bors Vegeta hozzáadása után puhára főztem, majd botmixerrel símára turmixoltam a levesalapot. Beledaraboltam még 20 dkg krumplit egy kisebb sárgarépát és most jön a lényeg: amikor ezek megpuhultak belelódítottam egy doboz konzerv kukoricát és egy doboz levétől leöblített vörösbab konzervet, meg egy kis -na jó sok- zöldpetrezselymet. Egy kevéske főzötejszinnel (ami lehet akár tejföl is) összeforraltam. és kész is. Hát össznépi megelégedés volt a jutalom, és hogy máskor is lehet ilyet. Ja a szalonnát rá lehet tenni a leves tetejére, de mi második fogásként fogyasztottuk paradicsommal. Hát csak azt tudom  mondani, hogy nyamm!:) Fotót majd legközelebb!
Andi



4 megjegyzés:

  1. hát, nekünk ennyi minden nincs itthon, meg alapból eszembe nem jutna összefőzni krumplit kukoricával meg babbal - de, ha te mondod, tuti, kipróbáljuk majd - ha rajtam múlik jó sok tejszínnel:)

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik, bár nekem sincs itthon se kukorica, se babkonzerv, de nem baj, majd veszek és kipróbálom. Ez inkább téli levesnek tűnik,mert melegítő cuccok vannak benne, de ilyenkor meg egytálként elmegy, utána gyümölccsel.
    Elhiszem, hogy fini volt, mi is szeretjük az összes bennevalót:-))))

    VálaszTörlés
  3. Tényleg érdekes párosítás egyszer én is kipróbálom! Gyakorlatilag az összes hozzávalót szeretjük külön-külön.

    VálaszTörlés
  4. Újságíró: érdemes beszerezni a hozzávalókat:) ha nem is csinálod meg a komplett adagot ami elvileg rengeteg szerintem érdemes nekifogni
    Anikó: pont akkor készült amikor lehűlt a levegő
    Medora: garantálom, hogy nagyon finom!!!

    VálaszTörlés