Oldalak

2011. május 14., szombat

Bezöldült Andicsek...

 ... körül a világ! Minthogy nyakig járunk a tavaszba eszembe jutott tán fényképezni kellene, hisz néhány kedves blogtársam is megtette. Így hát megmutatom én is mi történt a kertben. hozzá teszem nem én vagyok  a kert ördöge. Kisfiam és férjem a mesterek kint, én csak kisinas vagyok, meg persze befőzőmester majd ősszel. hoztam néhány képet. Gyertek hát velem kirándulni!:)
kapor erdő:)



tépősaláta erdő




borsó erdősáv



csicsóka esőerdő

előtérben a másik csicsóka erdő, háttérben fokhagyma mellette krumplee


sajnos nem jó a kép, de elhihetitek nekem, hogy krumplibogár pete erdő:(


kis állat gyűjtemény (krumplibogár szülők. hogy a fene enné meg mindet)



és végül a rebarbi erdő:)
már földben van a Jánosnapi retek meg az uborka. Remélem, jó lesz a termés, kevés garázda elem látogat meg és még tartósításra is futja majd

tartozom még a névnapi ajándékaimmal! Baloldalon a Húgomtól kapott virág, előtérben Csilla barátnőmtől a szalvéta technikával díszített Boszorkányvér  üveg,(merthogy napraforgó mániás vagyok) jobboldalon pedig amit Anyukáméktól kaptam. és  a háttérben a lényeg:egy aszalógép amit a családomtól kaptam. hát remélem fogom tudni használni.
..és végül a megszokott kérdés: szoktatok befőzni, tartósítani? elrakni ami megterem, ?

7 megjegyzés:

  1. Ajajj...látszik, hogy fel;tek az időjárás jóval előrébb van. Nálunk még épp, hogy bújnak a földbe dugdosott cuccok. Már ami. Mert van ami még ezután kerül a földbe, lévén ugye a fagyos szentek fenyegetése.
    Mondjuk összehasonlítási alap a rebarbara tud lenni, hisz az évelő. Itt még igencsak kicsikék, nagyon rájuk fért az utóbbi 3 nap napsütése.

    Kérdésedre a válasz: egy időben nem tettem el télire semmit. Aztán az árak magasra hágása, a minőség újból az üvegek telítésére késztetett.
    Igaz, veteményesünk utoljára kerek tíz éve volt.
    szóval jubileumi év nem lett, 9 év kihagyással újból kertészkedünk.
    érdekes a csicsóka, Anyukám mondta, hogy 5-ből 3 már megmutatta magát, reméli a másik 2 is kihajt. Én is remélem.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a kerted!Régen én is sokat tettem el de már több ok miatt sem tudom sajnos megtenni.De majd ha nyugdíjba megyek talán újra lesz rá időm.Neked jó munkát kívánok hozzá szeretettel!

    VálaszTörlés
  3. Kedves 4Gyerek! a csicsóka erdőben van egy aprócska csalás. nem idei vetés, hanem ami tavalyról a földben maradt. ha egyszer megveti a gumóját kiirtani sem lehet. rebarbi már az idén is tett szolgálatot: szósz és pite is készült már az idén a levélnyelekből,.
    Kedves Georgina! köszönöm a kedves szavaidat, igazán jólesnek!:)

    VálaszTörlés
  4. Szép a kert! Én nem tudom ilyen szépen rendbetartani...
    Igen, én nagy befőző vagyok :) Már nagyon várom az epret meg a cseresznyét, meggyet, bár nehezített a pálya idén...
    És ha a napraforgó a kedvenced, akkor megsárgítalak kicsit. A traktor, ami múltkor éjjel szántott, pár hete (nappal) napraforgót vetett a kertünk mögötti szántóföldbe, most kelnek a kis magoncok. Nagyon szép lesz :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj Kikocs! Tényleg irígy vagyok, nálunk kukorica keleget! Olyat csinált a traktoros amit még nem láttam: egy marha nagy hengerrel letaposta az elvetett magokat. Beton kemény lett a talaj, de kikeltek a magok.Legalább nem fújta el a szél a földet magostul. köszönöm a dícséretet a családom nevében is!

    VálaszTörlés
  6. Jó neked, hogy már ekkora a veteményed! A mienk csak bujkál még. Nagyon megdicsérni a fiúkat!

    VálaszTörlés