Oldalak

2011. április 26., kedd

Végre, végre...

... megérkeztek a fecskéink! Évekkel ezelőtt, mikor ideköltöztünk Újfaluba, számomra furcsa volt, hogy fecskék laknak a műhelyben. Az előző gazda gondosan deszkákat rakott télen a fecske fészkek alá a "produktumaik felfogása" céljából. De a fecske ugye leleményes madár, oda is épít fészket ahova neki tetszik. Évente van olyan pár amely két fészeknyi kismadarat kinevel de tavaly a kikelésük után nagyon pocsék idő volt. Kisfiam aki lelkes madár védő, kitalálta, hogy hozzak csont kukacot és azzal etette a kismadarakat szemöldök csipesszel így levéve a nagy terhet részben a fecske szülők nyakából. A kismadarak erőre kaptak és elrepültek időben. ééés most jön a lényeg! az imént kibattyogtam a beszáradt ruhákért és hallom ám, hogy a műhely felől nagyon hangos csivitelés hallatszik. Látom ám hogy egy fecskepár csapkod bent. gondolom nézik a tavalyi fészket, hogy mit kell rendbe hozni rajta. van választék mert van vagy 5 fészek. Ha majd lehiggadnak, és hagyják magukat fényképezni, hozok képet is. Egyenlőre örvendjünk nekik így. Most már tuti itt a jó idő,  hiszen a mondás szerint egy fecske nem csinál nyarat,. na de kettő!:) az már igen! 
Nálatok laknak fecskék??,

8 megjegyzés:

  1. nem, sajnos nekünk nincsenek fecskéink (van viszont egy gerlepár már évek óta). De ez eszembe juttatta tavalyi nyaralásunk egyik fénypontját, amikor a bérelt nyaralónk ajtaja felett lévő fészekből a szemünk láttára hagyták el először a fiókák a fészket. meghat volt, gyönyörű. Jó nektek, hog van "sajátotok"!
    Üdvözlettel,
    Balogh-Ficsor Szilvi

    VálaszTörlés
  2. szia Andicsek! örülök, hogy nálam jártál! csak ma láttam meg a megjegyzésedet (nem tudom, hogy lehet-e arról kapni valami értesítőt, hogy megjegyzést kaptam...). Ami az elírást illeti, ne szabadkozz! Nálam például az egyik karácsonyi bejegyzés címe Krácsony. és nem vettem észre, egészen addig míg anyukám nem szólt a múlt héten :D nade mostmár húsvét is elmúlt, úgyhogy krácsony krácsony marad :D
    kedves a blogod, sok sikert és kitartást az írásához!
    üdvözlettel, fxtina

    VálaszTörlés
  3. Mióta itt lakunk, nem is láttam fecskét :(
    Viszont gyerekkoromban egyszer elutaztunk egy hétre, és nyitva maradt a fürdőszoba ablaka, és beköltözött egy fecskecsalád. A fiókák a ruhaszárítón tanultak repülni, mi meg ott drukkoltunk nekik. Aztán lebontottuk a házat, és sajnos nem költöztek be, mikor elkészült az új.

    VálaszTörlés
  4. mi történt a tegnapi bejegyzéssel? kommentelni sem tudtam az este.
    igaz, segíteni sem :(

    VálaszTörlés
  5. Kikocs én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a műhelyben már 2 pár "szaladgál" , és az előttünk lévő ház falán is van 1 jó állapotú fészek, arra is van jelentkező. A fiam a madártani intézettől rendelt 2db kész fészket, azt is felszerelte a másik mellé, lehet, hogy abban is lesz fecske, mert csapkodnak oda is.

    VálaszTörlés
  6. Kedves 4Gyerek! kiradíroztam amit írtam. béna vagyok és visszavontam a kikürtölését. mégegyszer nekiszaladok a szabásnak. Oszt ha akkor sem jó akkor majd kiírom, hogy mit nem tudok!:)

    VálaszTörlés
  7. Hogy a témához is szóljak: idén még nem jelentkeztek a fecskék, de tavaly a (most már) hálószobába akartak befészkelni az istálló helyett :)
    Az offtopic kíváncsiskodásom pedig: 4-5 évvel ezelőtt egy kis ideig komolyan fontolgattuk megvételre SzÚjfalun az ártéren/parton lévő volt diszkót/kultúrházat, és azóta is nagyon szeretném tudni, hogy mi lett az épülettel? Tudsz róla valamit?

    VálaszTörlés
  8. Hajrá fecskék! A fiad jó fej lehet, hogy fecskefészket rendel. Eszembe nem jutna ilyen. Azt mondják: áldás van azon a házon, ahová befészkelnek a fecskék. Szeretnivaló kis tollasok.Örömmel olvasom, hogy szabsz valamit. Akkor varrni is fogsz? Lássuk!

    VálaszTörlés