Oldalak

2011. április 11., hétfő

Nem szeretném...

...magam nagyon agyon ünnepeltetni, de hétvégén jönnek Anyukámék, és  Húgom a családjával köszönteni. Végre szeretnék változatosságot vinni a mezei egyszerű húsleves-rántotthús combón. Szeretném, ha segítenétek nekem összeállítani a menüt. DE kérem szépen azt aki segít, ne a legbonyolultabb étket ajánlja, hanem esetleg saját jól bevált, de mégis furmányos, különleges de egyszerű finomságokat, ha kérhetem.És mivel nem szeretnék 3 napig a konyhában lenni így hamar kész egyen! Nem is olyan bonyolult kérés ugye?! Nos kalandra fel., ezúttal velem:)

Köszönöm, hogy szántok rám néhány percet:)

6 megjegyzés:

  1. Le vagyok maradva, Andi! Mit is ünnepelünk? Lényeg: Isten éltessen!!!
    És ami nálam mindig beválik és gyors és fincsi: kiklopfolt husiszeleteket (akármilyet, amit szerettek)sózom, borsozom, rászórok mindent, ami passzolhat hozzá, beterítem egy tepsibe, amibe belefér és amit ki szoktam vajazni előtte, reszelek rá sajtit, leöntöm annyi tejszínnel (főzőtejszín), hogy tocsogjon rendesen. Nem kell befedni, mert a tejszín elpárolog, közben a husi megpuhul. Nagyon szereti mindenki, akivel megetettem eddig! és mindenki él...
    Másik nagy kedvenc a családban (vagyunk 25-en!): megint husiszelet,só, bors, akármi, megforgatom olvasztott, fokhagymával dúsított vajban, azután zsemlemorzsiban, amibe mindenféle fűszernövényeket szórok, tepsibe vele, ráöntöm a maradék vajat (nem kell ellepje, de azért legyen körülötte bőven) és szórok rá a morzsából is még egy kicsit. Nem kell befedni ezt sem, puha lesz és nagyon finom!Éhes lettem, eszem valamit, neked sok sikert!!!

    VálaszTörlés
  2. Ancsika nem vagy lemaradva semmiről!:) Névnapom lesz 18.án. A családommal ilyen alkalmakkor jövünk össze. Mióta blogolni próbálok még nem voltak nálam "enni" ezért próbálok újítani, hátha bejön nekik is.

    VálaszTörlés
  3. Ha gyors kell, én is csirkemellett ajánlanék. Vékonyra felszelem(meg szoktam ütögetni klopfolóval, hogy kb egyforma vastagok legyenek), és bedobom a pácba (tejföl+nagyon apróra vágott hagyma+só, bors, zöldfűszer - ha szeretitek magyarosan, tehetsz bele akár pirospaprikát, vagy gulyáskrémet, pirosaranyat - értelemszerűen sóval vigyázni!). Tepsit kiolajozni - egy, max két rétegben bepakolni a csirkét. Közé mehet bacon, + a tetejére is. Legvégül meg füstölt sajt (teheted vegyesen sima trappistával).
    Rizs, vmi zöldsaláta (koktél paradicsom, paprika, uborka, újhagyma...). Meg lehet csinálni előre, de ha azonnal akarod, nem kötelező a 'pácban' hagyni. Mi nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  4. Nem egy egyszerű feladat, de ígérem gondolkozni fogok rajta!:)
    Addig is szeretnélek meginvitálni egy kis játékra:)
    http://mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlat.html

    VálaszTörlés
  5. Andicsek ,Kellemes Húsvéti Unnepeket:)

    VálaszTörlés
  6. Kedves idelátogató cimborák!
    Itt is kívánok Kellemes Húsvéti ünnepeket!!

    VálaszTörlés