Oldalak

2011. április 4., hétfő

Mostanában...

... belenéztetek a mosógépetekbe???
Már úgy értem, hogy nem a dobjába, hanem a mosószeradagoló rekeszbe? Mivel a múlthéten nem végeztem a tavaszi nagyon nagytakarítással, így a héten folytatom. Persze mosnivaló is jól összejött. A mosógép ment ma már egy kört, de nem voltam megelégedve a mosószer kiürülésével. Na mondom itt a csak néha - néha visszatérő alkalom, hogy kihúzzam a fiókot. Hát majdnem hanyatt estem. Még jó, hogy elfelejtettem lefényképezni, mert ha megmutatom, biztos el is szégyelltem volna magam. Nem elég, hogy a beszáradt mosópor akadályozta a víz kifolyását, öblítő maradék is akadt nem kevés mennyiség. És hát penész, vagy valami fekete rusnya folt. hűűű mondom: szép kis tisztító menü, mennyi baktérium, meg nem is tudom minek a telephelye. Hypós vízzel jól átsikáltam amennyire befértem a lyukba a fiókot meg a zuhany rózsával bírtam rá az öntisztulásra. Álmomban sem gondoltam volna mi szutyok elbújt. Szóval mostanában belenéztek a mosógépetekbe?

8 megjegyzés:

  1. Két hete csináltam meg ugyanezt... Igaz, én gyakran ecettel öblítek, és csak folyékony mosószert használok ( a gyerekek ekcémája miatt), de így is elég durván el bír koszosodni.

    VálaszTörlés
  2. Andicsek!
    Egy idő után mindenkié ilyen lesz, ha nem néz bele:-)
    Ez bizony penész. A régi mosógépemnél nálam mis volt ilyen, amíg fel nem fedeztem.
    A szer ellene, hogy a mosószer adagolót a mosás végeztével kiveszem, kiborítom belőle a benne maradt vizet és hagyom kint megszáradni. A gépben lévő részt pedig egy ruhával kitörlöm és az is kiszárad, amíg az adagoló nincs benne. Nekem így működik, nincs benne folt:-)

    VálaszTörlés
  3. én is jártam már így. utána sokáig folyékony mosószert használtam, majd az anyagiak miatt visszatértem a porra. DE azt jó forró vízben előtte feloldom, úgy teszem a fiókba. és no problem.
    öblítőt meg lecseréltem ecetre.

    VálaszTörlés
  4. Szia Andicsek! Idetaláltam és örömmel olvasom majd a hasznos sütés-főzési, háztartási írásokat meg persze mindenfélét!:)

    VálaszTörlés
  5. Belepofázok a "nők dolgába", remélem nem veszik rossz néven a hölgyek. :-)
    A barnás, feketés szutyok a vízmelegítés során felszálló kigőzölgésekből rakódik le! Ellene csakis gyakoribb takarítással lehet védekezni. A megkövesedett, megkeményedett mosószer arra utal, hogy sok benne a mosószóda, illetve nagy a mésztartalma. Ez lehet jó, ha intenzívebb mosáshoz kell, de ha finomabb és kíméletesebb mosást szeretnénk, akkor másfajta mosószerrel kell próbálkozni. Ilyenkor jó megnézni, hogy a felül lévő becsordogáló likak is legyenek tiszták, mert ezek egy része sokszor eldugul, és így nem mosódik ki alaposan a behelyezett mosópor.
    Az ecetes trükk nagyon jó ötlet, sőt! A mindegyre javallt, méregdrága vízkőoldók használata helyett, időnként egy, csak ecetes vízzel történő forralás (+60 celsisus felett) mindenfajta mészkőlerakódást eltávolít a gép belsejéből. Igaz, bűzleni fog az ecet, de a villanyszámla legalább 20%-al lesz kisebb, a megtisztult fűtőtest hatásfokának növekedése által.
    Ja, és egy másik tévhit a mosógépekkel. A lerakódások 70%-a nem a kemény víz miatt van, hanem a rossz minőségű mosószerekben túltengő kalcium-karbonát (mészkő) lisztjéből ered. Ennek másik oka lehet még a mosószer túladagolás is!
    Határozottan állítom, illetve kimondom, hogy a mindenfajta vízkőoldó pasztilla, és egyéb por nem egyéb, mint porhintés, és kidobott pénz az ablakon. Havonta egy ecetes vízzel való forralás, szó szerint aranyat ér! Aki kipróbálja, az azonnal látni fogja, hogy az első ürítés alatt máris lapátnyi megkövesedett habarcsot fog a gépjéből eltávolítani. Ajánlott ilyenkor ellenőrizni az ürítőpompa szűrőjét is, mert valószínű, hogy eldugul.
    Jó és takarékos nagymosást kívánok mindenkinek!
    :-)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Karesz!
    Végre "beszóltál" Nagyon jólesik, hogy leírtad azt amit le kellett írnod! Sok okosságot olvastam ki belőle. valószínűleg több port is használok, mint amennyire szükség lenne, és nem is Ariellel, meg Persillel nyomom,-az ecetes "főzés" is jó ötlet, bár az öblítőhöz szoktam osztani sokszor. holnap meg is csinálom a nagy mosogép mentő hadműveletet!:) kösziiiiiiiiiiiii

    VálaszTörlés
  7. Karesz biztos az Antonovics Antal, csak jobb képű. Köszi a tanácsot, megfogadom. Én rendszeresítettem egy kiszuperált fogkefét a nehezen hozzáférhető helyekhez. Mosásra fel!

    VálaszTörlés
  8. Medora nem vitatkozom!!!:) én a kiszuperált fogkefét a vízcsap tövét és a nehezen elérhető részeit szoktam ecetes sikálásban részesíteni.

    VálaszTörlés